Nätverk för
Fred och Rättvisa

Framsidan  Tidningen  Nätverket    Kalendarium
Afghanistan    Palestina    Irak   


2002-04-25
Franska intellektuella kommer att sättas in i Afghanistan för att övertyga talibanerna om Guds icke-existens

Markkriget i Afghanistan hettade till i går då De Allierade avslöjade planerna på att luftlandsätta en pluton av första rangens franska existentialistiska filosofer i landet för att fördärva moralen hos de talibanska fanatikerna genom att bevisa Guds icke-existens.

Delar av den fruktade Jean-Paul Sartrebrigaden, de sk. ” Svarta Baskrarna” ,kommer att luftlandsättas i krigszonerna för att sprida tvivel, defaitism och existentiell vilsenhet bland fienden. Dessa kämpar, som härdats genom tallösa intellektuella bataljer under sin långa ockupation av Vänstra Seinestranden i Paris, kommer som en första åtgärd att upprätta ett antal trottoarkaféer på strategiska punkter nära fronten. Där kommer de att dricka kaffe och föra animerade samtal om livets absurda karaktär samt om människan ensliga isolering i Universum. De kommer att åtföljas av ett antal hjärtskärande vackra flickvänner som förväntas vålla ytterligare uppgivenhet genom att var femte minut sticka sin tunga i filosofens öra och genom att se frånvarande och ouppnåeliga ut för alla andra.

Plutonens ledare, Överste Marc-Ange Belmondo, en mycket intensiv, orakad ung man i svart pullover, gestikulerade vilt och hävdade att ”Talibanerna är offer för den mest löjliga logiska villfarelse. Det finns ingen Gud, och det kan jag bevisa. Ta ut tungan ur mitt öra Juliet, jag talar”.

Marc-Ange har för avsikt att hålla en engagerad föreläsning om människans vedervärdiga handlingsfrihet med särskilda referenser till Foucaults arbeten och Alfred Hitchcocks filmer.

Flera människorättsorganisationer har emellertid varit snabba att fördöma operationen som inhuman, och därvid framhållit att effekterna av all passiv rökning från fransmännens oräkneliga Gitanes kommer att kräva otaliga offer bland områdets civilbefolkning.

I går kväll förekom även uppgifter om att Storbritannien kanske också kommer att bidra till operationen genom att luftlandsätta Professor Stephen Hawking i Afghanistan och låta honom propagera sin icke-deistiska teori om Universums uppkomst. Andra metoder som nämnes för att påvisa Guds icke-existens är att påtala förhållandet att Michael Jackson utkommit med ett nytt album och att Oprah Winfrey ännu inte avlidit.

Detta är några av de psykologiska operationer som De Allierade satsar på för att undergräva den måttlösa religiösa fanatism som driver talibanerna. Källor i Pentagon har nyligen bekräftat att USA redan har sänt in en 60 meter hög Jesusrobot, som går längs de talibanska frontlinjerna och sprider ett otäckt ljussken samt låter flammor spruta ut från fingrarna då han ropar: ”Jag är vägen, sanningen och livet, följ mig eller dö!”

Planerna på att låta Jättekristus sparka skiten ur en lätt femininiserad 25 meter hög Muhammed i centrala Kabul har dock lagts på hyllan såsom alltför okänsliga mot de muslimska allierade.


David Rayfield

B. A., Ph. D. etc.Department of Philosophy
Saginaw Valley State University
University Center, Michigan

Översättning gjord av Hans Isaksson 2002-03-15Senaste artiklarna
Spöksonaten och flyktingpolitiken (2012-04-27) Agneta Pleijel

Inför studieupptakten den 6 februari (2012-01-09) Tommy Josefsson

Ogaden - det glömda folkmordet (2011-12-14) Ingemar Gustafsson

Apropå EAPPI och Reut Sadaka (2011-04-20) Åke Widfeldt

Inspirationsmöte kring idén om internationell saluhall i Borås (2011-02-07)

Barn på flykt (2010-08-09) Ingemar Gustafsson

Björn investerar i hållbar utveckling i Nepal (2010-05-12) Anders Hjorth

Kalendarium


This site has been temporarily disabled, please try again later.

DebattFattiga länder måste få ha hållbar tillväxt - med social utveckling! (2010-03-16)
Anders Hjorth

GÄLLER INLÄRD EGENOKUNNIGHET VID MIGRATIONSVERKET? (2008-11-26)
Jan Åberg

Vettlöshetens triumf (2008-09-13)
Tryggve Emstedt

Tobias tummetotten Billströms nya lag om arbete (2008-04-01)
Tryggve Emstedt

Regeringens ”hål i huvudet-politik” (2008-03-12)
Tryggve EmstedtNätverk för Fred och rättvisa | Sjuhärads fria tidning | Redaktionen: redaktionen@fredochrattvisa.org         Om nätverket